СУНИЛЕНС ДООЕЛ

Ние имаме 25 годишно искуство како лидери во трговијата со рафинирани растителни масла, индустриски маргарини, прехранбени суровини и полупроизводи во Македонија. Опслужуваме широк спектар од над 1000 производители во мелничко-пекарска, кондиторска, хорека, конзервна и други прехранбени индустрии. Суниленс е главен увозник за Македонија на индустриската програма на Дијамант АД, додека нашето портфолио на прехранбени артикли застапува и други брендови од Србија, Малезија, Индија и Италија. Во 2009 година Суниленс започна со собирање, складирање и третман на отпадни масла и масти за јадење од растително потекло како прва овластена и лиценцирана компанија од страна на Министерството за животна средина за оваа дејност во Македонија. Преку вршење постојана едукација на секој создавач на отпадни масла за јадење како и воспоставување на модерни системи во управувањето и трговијата со неопасен отпад, ние веќе неколку години наназад сме сертифицирани за оваа дејност и на ниво на ЕУ.

НАЈПОВОЛНИ ПОНУДИ ЗА ВАШИТЕ ПРОИЗВОДИ

null

ВРШИМЕ ДИРЕКТНА ДОСТАВА ПРЕМА ВАШИТЕ ПОТРЕБИ

Вршиме брза достава на суровини од највисок квалитет и по најповолни цени директно до сите наши клиенти низ цела Македонија.

За да добиете понуда за нашите производи или да направите нарачка контактирајте не и веднаш ќе ве услужиме.

linija-06

ОТПАДНИТЕ МАСЛА ЗА ЈАДЕЊЕ СЕ ЕКО СУРОВИНА ЗА БИОГОРИВА

znak1
znak1

НАЈСОВРЕМЕН СИСТЕМ ЗА СОБИРАЊЕ, СКЛАДИРАЊЕ И ТРЕТМАН НА ОТПАДНИТЕ МАСЛА ЗА ЈАДЕЊЕ

Ние собираме, складираме и третираме отпадни масла за јадење од хотели, ресторани, сендвичари, големи и мали потрошувачи на растителни масла низ цела Македонија.

При подигање на вашето отпадно масло за јадење доставуваме соодветна амбалажа за собирање. За да го собереме вашето отпадно масло или доколку сакате да дознаете повеќе за нашиот систем на собирање, контактирајте не и веднаш ќе ве посетиме.

Преку собирање на отпадните масла за јадење и нивно предавање на овластен собирач, вашето домаќинство значително го намалува ризикот од загадување на природата.

null

РАСТИТЕЛНИ МАСЛА ЗА ЈАДЕЊЕ

Дијамант сончогледовото масло и палмините масла од Малезија кои ги нудиме на македонскиот пазар им овозможуваат на нашите клиенти економичен процес на пржење и приготвување на вкусни оброци за своите крајни потрошувачи. Нашите принципи на работа се никогаш да не ги оставаме производителите без свежо масло за јадење. За да ги задоволиме потребите на сите наши потрошувачи, растителните масла за јадење ги нудиме во различни пакувања во зависност од производните процеси и навики на клиентот.

РАСТИТЕЛНИ МАСЛА ЗА ЈАДЕЊЕ »

null

СОБИРАЊЕ НА ОТПАДНИ МАСЛА

Отпадните масла за јадење се едни од најголемите причинители за загадување на животната средина. Со малку напор и грижа за соодветно собирање на отпадните масла за јадење правиме огромен придонес кон почиста и поздрава животната средина. Преку развивање на ефикасна колекторска мрежа и континуирана едукација на секој создавач на отпадни масла, Суниленс успеа да собере и преработи над 4.840 тони отпадно масло за јадење во изминативе 11 години.

СОБИРАЊЕ НА ОТПАДНИ МАСЛА »

null

ТРЕТМАН НА ОТПАДНИ МАСЛА

ЗАЕДНО ДА ЈА ЗАШТИТИМЕ ПРИРОДАТА

Отпадното масло за јадење има високи енергетски својства и претставува значаен извор на обновлива енергија која треба да се искористи. Суниленс се стреми кон нула отпад, односно применува практики на циркуларна зелена економија со современ систем на термичка обработка и филтрирање на отпадните масла. Секој литар отпадно масло за јадење кое го собираме завршува како еко суровина која се користи за производство на биогорива.

РЕЦИКЛИРАЊЕ НА ОТПАДНИ МАСЛА »

null

РАСТИТЕЛНИ МАСЛА ЗА ЈАДЕЊЕ

Дијамант сончогледовото масло и палмините масла од Малезија кои ги нудиме на македонскиот пазар им овозможуваат на нашите клиенти економичен процес на пржење и приготвување на вкусни оброци за своите крајни потрошувачи. Нашите принципи на работа се никогаш да не ги оставаме производителите без свежо масло за јадење. За да ги задоволиме потребите на сите наши потрошувачи, растителните масла за јадење ги нудиме во различни пакувања во зависност од производните процеси и навики на клиентот.

РАСТИТЕЛНИ МАСЛА ЗА ЈАДЕЊЕ »

null

СОБИРАЊЕ НА ОТПАДНИ МАСЛА

Отпадните масла за јадење се едни од најголемите причинители за загадување на животната средина. Со малку напор и грижа за соодветно собирање на отпадните масла за јадење правиме огромен придонес кон почиста и поздрава животната средина. Преку развивање на ефикасна колекторска мрежа и континуирана едукација на секој создавач на отпадни масла, Суниленс успеа да собере и преработи над 4.840 тони отпадно масло за јадење во изминативе 11 години.

СОБИРАЊЕ НА ОТПАДНИ МАСЛА »

null

ТРЕТМАН НА ОТПАДНИ МАСЛА

ЗАЕДНО ДА ЈА ЗАШТИТИМЕ ПРИРОДАТА

Отпадното масло за јадење има високи енергетски својства и претставува значаен извор на обновлива енергија која треба да се искористи. Суниленс се стреми кон нула отпад, односно применува практики на циркуларна зелена економија со современ систем на термичка обработка и филтрирање на отпадните масла. Секој литар отпадно масло за јадење кое го собираме завршува како еко суровина која се користи за производство на биогорива.

РЕЦИКЛИРАЊЕ НА ОТПАДНИ МАСЛА »

Следете не: