Отварање на Европската недела за помалку отпад: Јавна дебата – „Дали го селектираме отпадот во нашите домови?“

Го фрлате отпадното масло за јадење во мијалникот? Еве како ја загадувате природата
21/11/2017
Отварање на Европската недела за помалку отпад: Јавна дебата – Дали го селектираме отпадот во нашите домови?
24/11/2017

Отварањето на Европската недела за помалку отпад помина одлично. Јавната дебата: „Дали го селектираме отпадот во нашите домови?“ отвори интересни дискусии и дадовме одговори на многу прашања поставени од страна на публиката за селектирањето и собирањето на отпадот како и за нашиот нов систем за собирање на отпадно масло од домаќинствата. Поделивме и преку 20 кантички до присутните гости кои се вклучија во еко акцијата „Рециклирај и донирај“.