ПОЛИТИКА ЗА КОЛАЧИЊА

Колачињата се текстуални датотеки што содржат мали количини на информации кои се преземаат на вашиот уред кога посетувате веб-страница и не се штетни за вашиот хардвер или софтвер. Колачињата се корисни затоа што им овозможуваат на веб-страницата да го препознава вашиот уред, параметри и може да се користи за подобрување на Вашето онлајн искуство.

Колачињата можете да ги отстраните во секое време или можете да го наместите прелистувачот да не дозволува нивно внесување. За користењето на колачињата одлучувате сами. Колачињата можете секогаш да ги отстраните и со тоа да ја отстраните вашата препознатливост на Интернет. Исто така, голем број од прелистувачите можете да ги поставите да не прифаќаат колачиња.

Некои колачиња се складираат само за време на вашата посета на нашите веб-сајтови. Овие колачиња се познати како привремени колачиња. Другите, познати како трајни колачиња, може да останат складирани во вашиот компјутер по вашата посета, а нашиот веб-сајт ќе може да пристапи до нив при секоја ваша повторна посета на нашиот веб-сајт.

Какви колачиња користиме ние?

Колачиња за сесија “Session Cookies” – Постојат само во текот на една он-лајн сесија. Тие исчезнуваат од вашиот уред кога ќе го затворите вашиот интернет пребарувач.

Трајни колачиња – Овие колачиња се зачувуваат на Вашиот компјутер одреден временски период (обично една година или подолго) и не се бришат кога ќе се затвори прелистувачот. Трајните колачиња се користат за да Ве идентификуваат од една до друга сесија на прелистување, како на пример, за складирање на Вашите поставки, за да се запомнат за следната посета.

Надворешни колачиња – Колачиња до кои Суниленс нема пристап, туку ги користат други компании:

  • Facebook колачиња кои се користат за употреба на сервисите од Facebook со кои што е поврзана веб страницата на Суниленс.
  • Google колачиња кои се користат за анализа кои делови од сајтот се најпопуларни и кои делови се најмногу и најмалку гледани, и за добивање на демографски информации за кориснитите на сајтот.