Предавање на Беа Џонсон за живеење со една тегла ѓубре годишно

Соопштение за настанот „Беа Џонсон во Скопје: Како до една тегла ѓубре годишно?“
17/03/2017
Предавање на Беа Џонсон за живеење со една тегла ѓубре годишно
21/03/2017

Во рамките на двете предавања на тема: Како до една тегла ѓубре годишно, Французинката Беа Џонсон која ја сметаат за вистинско гуру за нула отпад, во Скопје, зборуваше за минималистичкиот живот на своето семејство и ги сподели со скопјани своите идеи за поедноставен живот и средена кујна без отпад.

Суниленс целосно го поддржа овој настан. Нашите претставници исто така директно учествуваа во дискусијата со Беа Џонсон која ги пренесе нејзините интересни искуства на патот кон живот со нула отпад.

Погледнете ја галеријата од настанот: