Предавање на Беа Џонсон за живеење со една тегла ѓубре годишно

Предавање на Беа Џонсон за живеење со една тегла ѓубре годишно
20/03/2017
Суниленс започнува еко акција за собирање на отпадни масла за јадење од домаќинствата
26/04/2017

Над 250 луѓе присуствуваа на двете предавања на Беа Џонсон за нула отпад, кои вчера ги организираше неформалната граѓанска група „Од нула до нула“.

https://sunilens.com.mk/wp-content/uploads/2017/03/Bea-DHonson-Fotografija_Magda-Trebert-za-Little-Greenfinity.jpg

Беа Џонсон, која од 2008 година наваму со своето семејство произведува само по една тегла ѓубре годишно, го сподели долгогодишно искуство и своите пет „златни“ правила за нула отпад и придобивките што ги носи живеењето без ѓубре.

Идејата за нула отпад, иако нова станува сè попопуларна низ светот затоа што ги потсетува луѓето како можат да му се спротивстават на непотребниот отпад и да им одолеат на консумеристички и навидум суштински потреби поради кои страдаат човечкото достоинство, природните ресурси и животната средина.

Гостувањето на Беа Џонсон во Македонија е дел од нејзината прва европска турнеја годинава, која минува низ десет европски градови.

Настанот е поддржан од колективниот постапувач со отпадни батерии, акумулатори, електричен и електронски отпад „Нула Отпад“, првата овластена и лиценцирана компанија за собирање, транспортирање, складирање, третман и преработка на отпадните масла и масти за јадење од растително потекло „Суниленс“ и колективниот постапувач со електричен и електронски отпад „Екон Електрон“.

Економски.мк

Ние собираме, складираме и третираме отпадни масла за јадење од хотели, ресторани, сендвичари, големи и мали потрошувачи на растителни масла низ цела Македонија.

При подигање на вашето отпадно масло за јадење доставуваме соодветна амбалажа за собирање. За да го собереме вашето отпадно масло или доколку сакате да дознаете повеќе за нашиот систем на собирање, контактирајте не и веднаш ќе ве посетиме.

slika-za-proekt-ohrid-1