Што може да научиме кај баба и дедо дома?

Отварање на Европската недела за помалку отпад: Јавна дебата – Дали го селектираме отпадот во нашите домови?
24/11/2017
Рециклирај и донирај: Еко-хуманитарен проект на Суниленс и Здружението Љубезност
29/11/2017

Каде најдобро се јаде и ужива ако не кај баба и дедо дома! Баба и дедо ги приготвуваат највкусните јадења и ги учат нашите деца да бидат љубезни и да размислуваат за своето однесување.

Екологијата, здравата исхрана и почитувањето на животната средина преку селектирање и рециклирање се важни вредности кои треба да ги пренесеме на најмладите членови од нашето семејство. Зашто е важно да се рециклира отпадното масло кое останува при приготвување на храна може да биде една одлична тема за дискусија на ручекот со баба и дедо

На следниов ЛИНК прочитајте повеќе за пораките кои треба да ги пренесеме на најмладите.

Ве потсетуваме дека сите заинтересирани граѓани можат да се вклучат во еко акција за собирање на отпадните масла за јадење од нивните домови со јавување на телефонските броеви 02/2650-100 или 070/264-444, како и со пополнување на контакт формата достапна на следниот ЛИНК

Ние собираме, складираме и третираме отпадни масла за јадење од хотели, ресторани, сендвичари, големи и мали потрошувачи на растителни масла низ цела Македонија.

При подигање на вашето отпадно масло за јадење доставуваме соодветна амбалажа за собирање. За да го собереме вашето отпадно масло или доколку сакате да дознаете повеќе за нашиот систем на собирање, контактирајте не и веднаш ќе ве посетиме.

slika-za-proekt-ohrid-1