Лесно, корисно и евтино, има еден трик за маслото да не прска кога готвите.
Верувале или не, се што треба е само да додадете малку сол.
Повеќе од тавата нема да прска.
Исто така, постои и втор трик, кој се состои од тоа да додадете неколку зрна грав. На тој начин маслото многу помалку ќе прска, а храната која ја пржите ќе впие малку зејтин и ќе добие златеста боја.
Третиот трик се состои од тоа во загреаното масло да додадете малку брашно пред да почнете да пржите.
Не заборавајте дека истото масло за готвење не треба да се користи неколку пати. Gotvi.mk Ви препорачува да се вклучите во еко акцијата на Суниленс кои го собираат отпадното масло од вашите домови. За 3 литри отпадно масло, од компанијата Ви подаруваат 0.5л масло за јадење Дијамант кое можете да го искористите или донирате.
Повеќе информации како да се вклучите во акцијата прочитајте на овој ЛИНК: https://sunilens.com.mk/otpadni-masla-za-jadenje/sozdavachi-na-otpadni-masla-za-jadenje/domakinstva/