Едукативна еко работилница во ОУ „Мирче Ацев“ во Ѓорче Петров

Децата од градинките учат за собирање и рециклирање на отпадното масло за јадење
01/10/2018
ПРОЕКТОТ „УЧИМЕ ЗА СОБИРАЊЕ И РЕЦИКЛИРАЊЕ НА ОТПАДНО МАСЛО“ СЕ ПРОШИРУВА ВО 11 ГРАДИНКИ ВО СКОПЈЕ – ВИДЕО ПРИЛОГ НА МРТВ
09/10/2018

Нашиот тим одржа нова едукативна работилница за собирање и рециклирање на отпадно масло. Овој пат се дружевме со учениците од ОУ „Мирче Ацев“ кои ги запознавме со нашиот систем за управување со отпадно масло и еко-едукативниот проект #рециклирајидонирај.

Тие покажаа голема заинтересираност за оваа еколошка тема и поставуваа доста интересни прашања. Ваквата интеракција со најмладите не радува бидејќи само преку заеднички мотиви и иницијативи за чиста животна средина ќе успееме да креираме позитивни еколошки навики во нашето општество.

Училишната возраст е правото време за создавање и зајакнување на еколошката свест. Погледнете ја галеријата од настанот.