ПРОЕКТОТ „УЧИМЕ ЗА СОБИРАЊЕ И РЕЦИКЛИРАЊЕ НА ОТПАДНО МАСЛО“ СЕ ПРОШИРУВА ВО 11 ГРАДИНКИ ВО СКОПЈЕ – ВИДЕО ПРИЛОГ НА МРТВ

Едукативна еко работилница во ОУ „Мирче Ацев“ во Ѓорче Петров
03/10/2018
Проектот „Учиме за собирање и рециклирање на отпадно масло за јадење” се проширува во 11 градинки во Скопје
15/10/2018

Поради успешната реализација на еко-едукативниот проект „Учиме за собирање и рециклирање на отпадно масло“  оваа година се приклучија вкупно 11 градинки со 43 објекти од 4 општини во Скопје: Центар, Карпош, Аеродром и Гази Баба.

Преку ликот на Петко над 4500 дечиња ќе се запознаат со еколошката тема – отпадни масла за јадење, додека нивните родители ќе имаат можност да им покажат како отпадното масло се собира во нивните домови преку вклучување во проектот „Рециклирај и донирај“.

Правилната едукација започнува од мали нозе. Погледнете го видео прилогот на МРТВ.