За маслото да не прска при пржење – има лесен трик, нема да се горите повеќе

Интервју – Еколошката свест се гради со создавање на услови, лесно достапни до граѓаните
01/11/2017
Од отпадно масло до енергија – Вклучи се во еко акцијата на Суниленс
05/11/2017

Лесно, корисно и евтино, има еден трик за маслото да не прска кога готвите.

Верувале или не, се што треба е само да додадете малку сол.

Повеќе од тавата нема да прска.

Исто така, постои и втор трик, кој се состои од тоа да додадете неколку зрна грав. На тој начин маслото многу помалку ќе прска, а храната која ја пржите ќе впие малку зејтин и ќе добие златеста боја.

Третиот трик се состои од тоа во загреаното масло да додадете малку брашно пред да почнете да пржите.

Не заборавајте дека истото масло за готвење не треба да се користи неколку пати. Gotvi.mk Ви препорачува да се вклучите во еко акцијата на Суниленс кои го собираат отпадното масло од вашите домови. За 3 литри отпадно масло, од компанијата Ви подаруваат 0.5л масло за јадење Дијамант кое можете да го искористите или донирате.

Повеќе информации како да се вклучите во акцијата прочитајте на овој ЛИНКhttps://sunilens.com.mk/otpadni-masla-za-jadenje/sozdavachi-na-otpadni-masla-za-jadenje/domakinstva/

Готви.мк

Ние собираме, складираме и третираме отпадни масла за јадење од хотели, ресторани, сендвичари, големи и мали потрошувачи на растителни масла низ цела Македонија.

При подигање на вашето отпадно масло за јадење доставуваме соодветна амбалажа за собирање. За да го собереме вашето отпадно масло или доколку сакате да дознаете повеќе за нашиот систем на собирање, контактирајте не и веднаш ќе ве посетиме.

slika-za-proekt-ohrid-1