Еко работилници со децата од градинката „Корчагин“ – видео прилог на МРТВ

Еко презентации за отпадно масло во Македонски Брод, Делчево и Богданци
20/03/2018
Македонската компанија „Суниленс“ го претвара отпадното масло за јадење во еколошко биогориво
31/03/2018

Ни беше задоволство да бидеме дел од најновите еко активности кои наставничките од градинката „Корчагин“ ги организираа за дечињата. Преку омилениот лик на децата Петко кој применува позитивни еколошки практики и ја заштитува природата, тие многу полесно се поистоветуваат со темата за отпадно масло и учат како тоа правилно да се отстранува и што се случува кога тоа се рециклира. Кога наставничките ги прашуваа децата што научија, тие даваа точни одговори и ги повторуваа сите важни еколошки аспекти за отпадното масло и како тоа треба да се собира од страна на родителите. Навистина, правилната едукација започнува од мали нозе. Погледнете го видео прилогот на МРТВ.