Гостување во фактор здравје на тема: „последици од несоодветно фрлање на отпаден зејтин“

Македонската компанија „Суниленс“ го претвара отпадното масло за јадење во еколошко биогориво
31/03/2018
Промоција на „Дом со нула отпад“ од Беа Џонсон
02/05/2018

Ни беше задоволство да гостуваме во емисијата „Фактор здравје“ каде детално разговаравме за штетните влијанија и ризиците по здравјето и животната средина предизвикани од несоодветното отстранување на отпадното масло за јадење. Покрај појаснувањата и одговорите на прашањата од гледачите за оваа еколошка тема, детално го претставивме нашиот систем за управување со отпадни масла и еко-хуманитарната акција „Рециклирај и донирај“ која е наменета за собирање на ваквиот отпад од страна на домаќинствата.